Zgodovina čarovništva
Naloga:

Moja šola

Ustvarjeno: 24.11.2019 Posodobljeno: 24.11.2019

Kako bi izgledala moja šola in kje bi bila##

Moja šola bi stala nekje na morju, na otoku, saj sem sama velika ljubiteljica morja.
Šola bi se imenovala Feniksove solze, obdajala bi jo voda. Študente bi do šole dostavili z veliko ladjo.
Imela bi natanko 66 učilnic, 50 hodnikov in 130 slik ter 3 stolpiče.
Eden od stolpov bi bil za učitelje (tam bi imeli svoje kadinete) in seveda bi v tem stolpu prebivala tudi jaz. Dva stolpa pa bi bila za študente.

##Kaj pa domovi?##
Šola Feniksove solze bi imela le dva domova.Aquain Terra, saj pomenii terra zemlja, aqua pa voda. Torej šola, ki stoji na zemlji, okoli je pa voda.
Študente bi v dom razvrščeaa dvoja čarobna vrata. Vstopil bi skozi čarobna vrata v stolp (v katerem bi živel eden od domov) in če bi bil dom pravi za tebe bi lahko mirno stopil skozi, če pa ta dom ne bi bil pravi za tebe, bi trčil ob nevidni zid.

##Aqua in terra##
Domu Aqua bi živeli študenti, ki so bolj nagajive sorte in ne tako zagreti za učenje. Se pravi vsi tisti, ki se radi zabavajo z različnimi šalami in heci. Vsi študentje v domu Aqua bi bili sicer nagajivi, a bi se dalo z njimi delat in nikoli ne bi motili pouka, čeprav, kot že rečeno, ne bi bili preveš zagreti za učenje.
Tako kot morje , ki je razmršeno in razburkano.
V domu Terra pa bi živeli učenci, ki so pridni in navdušeni nad učenjem. Vedno bi naredili domačo nalogo, več svitkov pergamenta kot jim je učitelj/učiteljica naročila. Dobri bi bili pri rastlinoslovju in nikoli ne bi bili razpoloženi za šale. Včasih bi bili drug z drugim malo pretrdi, a vseeno bi v skrajnem primeru stopili skupaj z domom Aqua.
Zato bi bili tako trdi kerje tudi zemlja trda*

##Učenje, učitelji in predmeti##
V šoli Frniksove solze bi vsak učitelj dobro obvladal samo eno področje. Učili bi vsak en predmet in nikoli ne bi bili ljubosumni na drugega, ker on vodi bolj zanimiv predmet.
Učitelji ne bi smeli biti grobi in hladni, v primiru, da bi učenec storil kakšno neumnost, bi se jaz pogovorila z njim in poskusila poboljšati njegovo obnašanje ali popraviti kar je zagrešil ter ga vprašala, zakaj je to naredil ali zakaj se tako vede.

Na šoli Feniksove solze bi imeli, kar nekaj predmetov:

 1. Zmajeslovje
 2. Čarovniška zgodovina
 3. Bunklologija
 4. Astronomija
 5. Vedeževanje
 6. Napoji
 7. Nega magičnih živali
 8. Uroki
 9. Obramba pred mračnimi silami.
 10. Rastlinoslovje
 11. Letenje
 12. Spreminjanje oblik
  Ne bi imeli izbirnih predmetov ampak bi vsi morali obiskovati vse. Na nobenemu predmetu ne bi bilo posebnega poudarka.

#Jaz kot ravnateljica#

Šolo bi vodila po svojem okusu, to pomeni bolj razpuščeno in nobenega učenca ne bi kaznovala zares. Mogoče mi mi mogel brez čaranja pomagati pospravljarti kabinet ali kaj takega. A nobenih prestrogih kazni.
Učenci bi vsako leto ob začetku pokazali sobe novincen in jim razkazali šolo. Domovi bi zbirali točke kot na Bradavičarki, a točke bi lahko dodajali in odvzemali le predstavniki doma.
Vsak dom bi imel dva predstavnnika.
Šola bi trajala od 3. novembra do 3. junija. Počitnice bi bile 5-krat na leto.
Slike se žal ne primejo, zato ne morem priložiti.
Julija Jež
Pihpuff